Resurse educaţionale on-line: top zece site-uri educaţionale


Această prezentare necesită JavaScript.

1. http://www.scribd.com/

Scribd este cel mai cunoscut site de web social unde se pot publica, citi şi discuta   documente şi lucrări originale. Scribd poate fi descris ca un rai al cărţilor apărate de copyright.

Avantaje: economiseşti timp şi bani;

Dezavantaje: unele cărţi pot fi scanate prost iar cuvintele pot lipsi sau pot fi greu de citit.

Este un site extrem de util. Scribd este un webdrive care oferă posibilitatea să converteşti textele din orice fromat, inclusiv PDF, Word, Power Point sau excel într-un document web pe care să îl poţi împărţi cu cine vrei.

2. http://ro.wikipedia.org/

Wikipedia este o enciclopedie generală în mai multe limbi, având conţinut deschis tuturor, dezvoltată prin colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane şi administrată de fundaţia non-profit Wikimedia. Ediţia în limba engleză, cea mai dezvoltată dintre versiuni, a depăşit în anul 2007 pragul de 2 milioane de articole, iar numărul de articole în toate limbile a depăşit 9 milioane. Ediţia în limba română are în prezent aproximativ 144000 de articole.

Avantaje: site-ul este mai mult decat de o enciclopedie on-line deoarece trateaza o arie mai larga de subiecte; poate reprezenta o sursa credibila deoarece toate articolele sunt vizualizate de mii de utilizatori, fapt care-l face un site de incredere cu texte lipsite de greseli, in cea mai mare parte, deoarece acestea sunt modificate pana la un text final, precis si corect.

Dezavantaje: o persoană cu rea intenţie poate modifica textul original şi astfel poate transmite mesaje eronate.

Cu ajutorul acestui site poţi intra foarte uşor în posesia unor noi date.

3. http://dexonline.ro/

DEX online este transpunerea pe internet a unor dicţionare de prestigiu ale limbii  române. El este creat și întretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile sunt preluate textual din sursele mentionate. O parte din baza de definitii a DEX online este disponibilă gratuit sub licenta publică generală GNU (GPL). Multumiri speciale firmei Siveco si editurilor Litera Internațional si Saeculum, care ne-au pus la dispozitie cinci dictionare complete.

Avantaje: este gratuit;

Dezavantaje: nu oferă un dicţionar complet.

4. http://www.portal.edu.ro/

Portalul Educaţional SEI – eLearning, informatizare, forum, admiterea în licee ADLIC, titularizare, bacalaureat.

Avantaje: oferă informaţii relevante pentru profesori, elevi

5. http://www.didactic.ro/

Acest site are intentia de a oferi tuturor cadrelor didactice posibilitatea de a se informa, de a discuta si colabora cu colegii lor din Romania.

Avantaje: se pot gasi o gamă variată de informaţii.

6. http://www.encyclopedia.com/

Enciclopedie online cu multe linkuri extra la fiecare articol. Bună pentru cercetare pe un anumit subiect.

Un site cu o cantitate impresionanta de informatii.  Articolele sunt scurte, dar beneficiaza de multe link-uri catre informatii auxiliare, reprezentate de alte articole, sau fotografii din Electric Library. Rezultatele cele mai bune au fost oferite in cazul cautarii de personalitati. Grafica nu este deosebita, insa rezultatele cautarii sunt in general bune

7. http://www.regielive.ro/

RegieLive este primul portal studentesc privat creat si intretinut de studenti pentru studenti. Proiectul RegieLive doreste sa vina in ajutorul studentilor, si nu numai, prin intermediul materialelor prezentate in site.

8. http://www.romaniaeuropa.com/

Acest site vine in sprijinul celor care doresc sa lectureze, carti online gratis, online, electronice si care se gasesc gratuit pe internet, cu posibilitate de download in diverse formate: pdf, doc, rtf, lit, chm, txt care sunt resurse gratuite gasite pe internet si puse la dispozitie in diverse biblioteci digitale.

9. http://carti.x6.ro/

Cea mai mare biblioteca online , cu peste 10 000 de carti pentru download in dotare . Carti pentru copii, carti tridimensionale, enciclopedii, tratate de medicina si istorie, cursuri de limbi straine, carti vechi si carti tehnice.

10. http://www.cartiaz.ro/

CartiAZ.ro, este un proiect freeware, este biblioteca online romaneasca cu cele mai bogate resurse de carti electronice, referate si articole din Romania. Gasiti aici articole din toate categoriile, in limba romana si/sau limba engleza.

Lasă un comentariu